Dissemine Yataklar

 - 
Arabic
 - 
ar
Azerbaijani
 - 
az
Bengali
 - 
bn
Dutch
 - 
nl
English
 - 
en
French
 - 
fr
German
 - 
de
Indonesian
 - 
id
Kyrgyz
 - 
ky
Latin
 - 
la
Portuguese
 - 
pt
Russian
 - 
ru
Spanish
 - 
es
Tajik
 - 
tg
Turkish
 - 
tr
Uzbek
 - 
uz

Bu yataklarda cevher mineralleri ana kayacın kütlesi içine aynı içindeki aksesuvar minerallerin saçılı halde olması () olması gibi dağılmışlardır. Aslında bu cevher mineralleri de çoğunlukla aksesuvar mineralleridir. İyi bir örnek kimberlitler içindeki elmaslardır. Bir başka örnek ise Alaskada'ki La Perouse Tabakalı 'su gibi bazı ortomagmatik (ilksel krisallenme ile oluşan) nikel-bakır yataklarıdır.

Adı geçen yatak yaklaşık 6 km'lik tüm kalınlığı içinde dissemine sülfid mineralizasyonları içerir. Bu yatak, 100 milyon ton rezervli yaklaşık %0.5 Ni ve %0.3 Cu tenörlüdür. 1970'lerin ekonomik ortamında yatak uygun coğrafik konumlu olsaydı böyle bir kütle cevher yatağı olabilirdi. Ancak yatak uzakta bulunmakta ve 1000 metreden fazla yüksekliktedir ki burada yörenin büyük kısmı 200 m. kalınlığında buz ile kaplıdır.

Diğer yataklarda disseminasyonlar tamamen veya büyük çapta ana kayacı kesen kapalı boşluk damarcıkları boyuncadır ve adı verilen bir ağ gibi örülmüş bir şebeke oluştururlar veya ekonomik tüm kayaç içinde ve damarcıklar boyunca dissemine halde olabilirler. Oluşum türü ne olursa olsun, bu tip cevherleşme() genellikle dışa doğru yarı ekonomik mineralizasyonlara geçer ve cevher kütlesinin sınırları analiz limitleridir. Bu nedenle bunlar çoğunlukla şekil bakımından düzensizdir ve jeolojik sınırları bazılarının tüm şekli silindirik iken diğerleri şapkaya benzer. Slovakya ‘daki içeren stokvorkları bazen armuta benzer şekillidir

Stokvorklar çok yaygın olarak asit ila ortak plütonik magmatik intrüzyonların içinde oluşur fakat bunlar çevre kayaçların içine doğru dokanakları kesebilirler. Birkaçı tamamen veya büyük çapta çevre kayaçlar içindedir. Dissemine yataklar dünyada çoğu bakır ve molibden yataklarında yer alır. Dissemine yataklar keza kalay, altın, gümüş, cıva ve uranyum üretimlerinde önemlidir.

Yorumlar kapalı, ancak trackbacks Ve pingback'ler açık.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul et İlgili Konular